Toen mijn man mij een Iphone kado gaf, was ik zo ongeduldig en moest ik meteen alles uitzoeken. Ik ben geen persoon die een handleiding doorneemt, maar gewoon overal zelf op ontdekkingsreis gaat.

Persoonlijk vind ik zo’n een ding (lees = Iphone) erg handig, ook voor mijn werk. Je kunt er zoveel mee, ongelofelijk wat Steve Jobs allemaal voor de technology en gemak heeft achtergelaten. Ik gebruik de IPhone als agenda, rekenmachine, muziekspeler, fotocamera, ontspanning en nog veel meer. Ik merk in de praktijk dat ik steeds deze handige toestel tijdens spreekuren gebruik. Bijvoorbeeld laatst vroeg iemand hoeveel kcal er in een ijsje zaten, meteen heb ik de telefoon erbij gehaald en de app met tussendoortjes van Ola gebruikt. Je kunt als diëtist goed deze telefoon gebruiken en natuurlijk als consument heb je boordevol apps waar je veel informatie over gezonde voeding kunt halen.

Hierbij een aantal apps die handig en leerzaam kunnen zijn. Dus samen naar een leerzame Iphone (=smartphone) over voeding 😉

 

Naam: tussendoortjes

De Ola app waar je tussendoortjes met elkaar kunt vergelijken. Erg handig als je dus bijvoorbeeld een magnumijsje met een waterijsje wilt vergelijken.

Naam: eetwijzer

Dit is de eetwijzer van het Voedingscentrum. Rijk aan informatie over gezonde producten, tips over wat gezond is. En je kunt een melding op je Iphone krijgen me tips.
Naam: etikettenwijzer
Erg handig als je bijvoorbeeld wilt weten wat sommige E-nummers betekenen. Ook is uitleg over de verschillende keurmerken. En wat bepaalde termen op de etiket betekenen. Kortom erg leerzaam.
Naam: calorieteller
Hier kun je de voedingswaarde van de verschillende producten vinden. En je kunt je eigen eetdagboek bijhouden en nog veel meer…
Naam: balansdag
Heb je een dag minder gezond gegeten, dan kun je het de volgende dag compenseren. De balansdag is hierbij belangrijk.
Naam: McDonald’s
Heb je al een Bigmac besteld? geen paniek, hier kun je zien hoeveel kcal je lichaam zal bereiken.. Dat wordt dus extra beweging 🙂
En zo zijn er nog meer apps die goede informatie bevatten. Ontdek zelf wat je met je smartphone kunt, er zijn zoveel mogelijkheden…