Op zondag 20 mei 2012 heb ik mijn praktijk gepromoot op braderie Mensfort in Eindhoven. Het is inmiddels al een tijdje geleden dat ik de kraam heb gehuurd en gisteren werd ik verrast dat mijn uitgekozen kraam bezet was. De organisatie erbij gehaald en bleek dat het zo druk was dat diegene op mijn kraam ook haar kraam was bezet. Daar sta je dan met je spullen en ik had heel graag op die plek willen staan. Maar goed, ik denk ‘er zijn ergere dingen in de wereld’. De organisatie heeft mij een andere kraam toegewezen en daar was ik ook erg blij mee. Ik was ook erg blij dat mijn schoonzus Lemya mij assisteerde 🙂

Ik had een grabbeldoos mee met verschillende vragen over voeding. Het viel mijn schoonzus en ik op dat er steeds meer kinderen geïnteresseerd zijn in informatie over gezonde voeding. Ik heb een aantal ouders en kinderen gesproken over voeding. Natuurlijk gaat het daarbij niet alleen over gezonde voeding, maar bij de begeleiding van kinderen heb je ook te maken met de opvoeding. Want voeding en opvoeding gaan samen.

Ook kreeg ik vragen, waar ik niet snel een antwoord op kon bedenken. Zoals een mevrouw die vroeg ‘vind je mij dik?’ wat moet je daar als diëtist nou antwoorden. Ik heb beantwoordt dat haar lichaam  medisch gezien er goed(?) uitziet en wat iemand van zichzelf vindt, is ook puur persoonlijk. Ook een mevrouw die er zwaarlijvig uitzag, vroeg ‘ik wil aankomen’ ik stond daar echt van te kijken. Ik had een meetlint bij me en liet ik haar taille meten ‘oh, dat is veel he’ vroeg ze verbaast.

Het is erg uitdagend om te zien hoe verschillende mensen, jong en oud, met de informatie over voeding omgaan. Het was voor mij een leerzame dag om met deze mensen kennis te maken!

Helaas heeft de brand de bezoekers van de braderie en mij enorm laten schrikken. Ik had nog nooit zoiets meegemaakt en een warme douche voor de brandweer die er snel bij was.