De koffie staat bij mij te pruttelen op het vuur. Ondanks de nespresso-apparaat in huis, heeft Marokkaanse koffie voor mij een meerwaarde. Het doet mij denken aan de tijd dat ik nog thuis woonde en dat mijn moeder ‘s morgens het ontbijt klaarzette met als drank: koffie. Alleen de geur al, is heerlijk!

Je zult denken ‘wat is zo bijzonders aan Marokkaanse koffie?’ Ik zal het je verklappen.. het is een koffie met kruiden, ja je leest het goed. Dit zijn de ingrediënten:

In een (steelpan) voeg je
– water
– 3-4 koffielepels koffie
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel peper
– naar wens gember.

Ik heb mij laten vertellen dat niet overal in Marokkaanse koffie met kruiden wordt bereid. Ik kom uit een regio waar ze wel koffie met kruiden maken. Zelfs mijn schoonzus, Najat, die het niet te drinken vond aan het begin vindt het nu overheerlijk 🙂

Oh jaa.. normaal gesproken, wordt er suiker toegevoegd aan de koffie wanneer deze aan het pruttelen is, maar suiker heb ik al heel lang verbannen 😉